Begeleiding Parkinson Amstelveen

Parkinson

Begeleiding Parkinson Amstelveen

Wat is de ziekte van Parkinson?

Parkinson is een progressieve ziekte die  bepaalde functies aantast, zoals de controle van bewegingen en het evenwicht. Het zorgt ervoor dat de spieren in het lichaam verstijven, langzamer reageren of stoppen met bewegen.

Behandeling

De ziekte van Parkinson is een chronische ziekte en  is momenteel nog niet te genezen. Er zijn wel verschillende behandelingen die de klachten kunnen verminderen. Eerst is er medicatie die het tekort aan dopamine in uw hersenen aanvullen. Als dit niet meer helpt kunt u een hersenoperatie ondergaan die voor een stimulatie van de hersencellen zorgt. Dit kalmeert de hersenen waardoor het beven en de spierstijfheid vermindert.

Begeleiding Parkinson in Amstelveen

Op een bepaald moment is het wel nodig om gespecialiseerde hulp op te zoeken. Met name fysiotherapie, logopedie en ergotherapie kunnen van groot belang zijn in het helpen in het verdere verloop van de ziekte. Ook een diëtist kan heel nuttig zijn. Natuurlijk varieert dit van persoon tot persoon. Daarom is het belangrijk om eens op gesprek te gaan met een expert. Die kan dan aan de hand van dat gesprek beslissen wat nodig is en wat essentieel is bij de betreffende patiënt.

Begeleiding Parkinson Amstelveen

Er zijn verschillende plaatsen in Amstelveen waar mensen gediagnosticeerd met de ziekte van Parkinson terecht kunnen voor specifieke zorg of hulp.

Wanneer u moeilijkheden hebt met zelfstandig wonen kunt u terecht bij Verpleeghuis Groenelaan. Er zijn constant verzorgpersoneel en specialisten aanwezig om u te helpen of om het u comfortabel te maken.

Begeleiding Parkinson in Amstelveen

Bij Amstelring kunt u terecht voor gespecialiseerde zorg en behandeling. Er is ook een mogelijkheid tot tot thuiszorg of een woon-zorgcentrum.  Hun website is ook een bron van informatie.

Bij De Amsteltuin kunt u terecht voor dagbesteding. Er zijn dagelijks meerdere activiteiten die helpen met het stimuleren van het lichaam en geest.

Begeleiding en gezelschap Positief samen

De menselijke kant bij de begeleiding van Parkison is ontzettend belangrijk. Van het moment van de diagnose tot het verdere verloop van de ziekte. Gezelschap en gezelligheid is belangrijk. Je geeft de mensen iets om naar uit te kijken als je samen leuke dingen doet. 

Maar ook de ondersteuning van de mantelzorger is erg belangrijk. Wij werken niet op basis van vrijwilligers omdat je een continue en stabiele afspraken wilt maken. Vooraf gestelde momenten in de week waarin leuke positief ingestelde mensen gezelschap en zorg komen verlenen. 

Zo ben je in de laatste jaren verzekerd van een lach. Makkelijk is het niet, maar we werken samen aan de best mogelijke manier om er toch het beste van te maken. 

Postief Samen begeleidt en zorgt voor eenzame mensen en ouderen met verschillende behoeften. 

Meer informatie over begeleiding Parkinson Amstelveen? Neem contact op voor de mogelijkheden.