Gezelschap voor ouderen in Amsterdam

Gezelschap voor ouderen in Amsterdam

Gezelschap voor ouderen in Amsterdam? Er wonen ruim 100.000 ouderen in Amsterdam. Daar komt nog bij dat het aantal 65-plussers de komende jaren alleen maar zal toenemen. Gelukkig kunnen mensen steeds langer gewoon thuis blijven wonen. 

Maar een erg groot gedeelte van de Amsterdammers woont in vooroorlogse woningen, die niet makkelijk aanpasbaar zijn, en dit brengt wel complicaties met zich mee. 

De mobiliteit neemt af en extra zorg van buitenaf is nodig. Voor veel mantelzorgers is het dan ook een steeds groter wordende taak om er voor te zorgen dat ouderen toch gewoon nog plezier in het leven kunnen houden.

Positief Samen biedt gezelschap en begeleiding voor ouderen in Amsterdam die wel wat vrolijkheid kunnen gebruiken. Een vast maatje, oftewel Posidiva, die samen met ouderen gaat wandelen, iets eten of een cultureel uitstapje doet. Maar ook bijvoorbeeld samen koken of gewoon koffie drinken met iets lekkers.

Kent u iemand die gebruik zou willen maken van onze dienst? Neem dan contact met ons op via info@positiefsamen.nl of 06 38 33 68 83.

Het belang van gezelschap

Gezelschap lijkt zo simpel; even een praatje maken of een kop koffie drinken met kennissen. Maar als de Corona tijd iets heeft uitgewezen, is het wel dat eenzaamheid erg snel gaat vervelen, en al na een korte periode zonder persoonlijke contacten gaan mensen zich heel erg slecht voelen.

Zeker voor ouderen die het huis toch al niet makkelijk zelf uit kunnen is het noodzakelijk om mobiel en toch veilig te blijven. Het is dan ook zeker voor ouderen belangrijk om toch contact te blijven houden met mensen, zeker wanneer de kinderen even geen tijd hebben om langs te komen of als het toch al moeilijk is om het huis uit te gaan. 

Gaat u het opzoeken of laat u het thuisbezorgen?

Als 65-plusser zijn de keuzes wat beperkter. Je kunt natuurlijk verhuizen naar een ouderenhuisvesting waar je meer contact hebt met anderen, maar de meeste mensen blijven toch het liefst zo lang mogelijk thuis wonen. Onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat hou ouder mensen worden, hoe minder zin ze hebben om nog te gaan verhuizen!

Dus in dat geval kun je het gezelschap beter gewoon thuis laten bezorgen. Er komt dan iemand bij u langs om samen iets te gaan doen, zodat je er zelf de deur niet voor uit hoeft.

Wat bedoelen we met gezelschap voor ouderen?

Gezelschap voor ouderen in Amsterdam kan allerlei vormen aannemen, afhankelijk van wat je zelf wil. Voor iemand die altijd erg genoot van samen eten zoeken we iemand die ook van eten en koken houdt. Of wellicht heb je zin om op een frisse ochtend heerlijk te genieten van een wandeling door het bos of door de stad. Je kunt ook gewoon gezellig thuis blijven met een kop koffie en een praatje maken of een spelletje spelen.

Positief Samen heeft een uitgebreide database met mensen van allerlei slag, die allemaal sociaal bewogen zijn en affiniteit hebben met mensen. We passen u dan bij iemand aan en als het klikt, zal dezelfde persoon u steeds komen bezoeken. 

Je stopt toch niet met plezier maken omdat je ouder wordt? Je wordt juist oud als je stopt met plezier maken. Als je op zoek bent naar gezelschap in Amsterdam, bel dan even, of stuur ons een e-mail, voor een vrijblijvend gesprek.