Positief samen regelt aandacht, gezelligheid, gezelschap en helpt de mantelzorger!

Positief samen regelt aandacht, gezelligheid, gezelschap en helpt de mantelzorger!

Vloesje_mantelzorgVeel mensen onderschatten toch wel de taak die een mantelzorger op zich neemt dit wordt vaak opgepakt door één familielid die wat meer tijd heeft( vaak een vrouw die ook nog een gezin heeft en werkt ) of iemand die dichtbij woont. Het trekt een enorme wissel op de mantelzorger die zich ook erg verantwoordelijk voelt. Positief Samen geeft juist die steun aan de mantelzorger en daardoor kan de  mantelzorger het langer volhouden. Gun jezelf een middag of een hele dag vrij trek er op uit en ga iets voor jezelf doen.

Met positief Samen hebben wij vorig jaar voor een meneer gezorgd van 86. Met een team van 4 leuke vrouwen maakte wij het verschil!

Zoon wilde graag op vakantie en wij kwamen voor 14 dagen voor zijn vader zorgen.

We gingen op stap naar bijv de Westeinder plassen en kookte heerlijke dingen die we op eigen  terras op aten.

Dit jaar werd Positief Samen weer gevraagd en natuurlijk hadden wij enorm veel zin om dit op te pakken.

Meneer intussen 87 was toch wel achteruit gegaan en na wat valpartijen in huis vond ik het toch onveilig om meneer in de nacht alleen te laten. Maar zoon had wel een vakantie verdiend na al dat mantelzorgen zeker nu vader nog meer zorg nodig heeft, dus wat nu te doen?

Gelukkig kon Positief Samen na heel wat telefoontjes en geregel met huisarts, gemeente Haarlemmermeer en zorgcentrum Aelsmeer een plaats krijgen voor meneer in dat  zorgcentrum. Heel fijn hoe er werd meegedacht !   Zoon haalde opgelucht adem en wij van Positief Samen gaan er voor zorgen dat meneer ook in het zorgcentrum wordt bezocht door Positief Samen en een vakantiegevoel krijgt.

Wij houden contact met zoon die nu met een gerust hart op vakantie kan!Eenuitduizenden-blauw-240x240-1Positief gevoel dus!

Yvonne Breuker