Thuiszorg in Amsterdam

Parkinson

Thuiszorg in Amsterdam

Thuiszorg in Amsterdam? Het kan angstaanjagend klinken om toe te geven dat je extra zorg nodig hebt. Je voelt je niet meer jezelf. Toch is het leuk om je in de watten te laten leggen. En wist je dat in veel gevallen simpel gezelschap ook al wonderen verricht?

Hetzelfde geldt voor je partner of voor je ouders. Zorg en gezelschap kan een uitputtende zaak zijn. Wij verlenen graag hulp.

Eenzaamheid is een grote factor die zorgt dat hulpbehoevenden meer hulp nodig hebben. Zo’n 47% van alle volwassenen in Amsterdam hebben toegegeven dat ze zich eenzaam of matig eenzaam voelen. Daarom zijn wij, van Positief Samen, er voor jou en je naasten. We bieden gezelschap of ondersteuning om je kwiek en fit te houden.

Hoe weet je dat jij of je naasten nood hebben aan thuiszorg? En wanneer is gezelschap voldoende?

Thuiszorg in Amsterdam

Kiezen voor thuiszorg in Amsterdam

We blijven allemaal graag zo lang mogelijk thuis wonen. Daarom kiezen veel mensen in Amsterdam voor thuiszorg of mantelzorg. Zo komt iemand je dagelijks helpen met verschillende taken, afhankelijk van je behoeften.

Dit kunnen verpleegkundige taken zijn, zoals wonden verzorgen of insuline-injecties toedienen. Maar het kan ook ondersteunende hulp zijn tijdens het douchen of nemen van je medicatie. Huishoudhulp, zoals schoonmaken of boodschappen doen valt ook onder thuiszorg. 

In Amsterdam en omstreken zijn er tal van organisaties die zorg aanbieden. Daarnaast worden veel hulpbehoevenden ook door hun naasten geholpen. Dit noemt men dan mantelzorg. Wat wij met Positief Samen doen, is meer ondersteuning van de zorg en je sociale leven. Wij koppelen je met een aangenaam persoon, onze Posidiva’s, om samen leuke dingen te doen.

Ondersteuning en gezelschap

Iedereen heeft behoefte aan gezelschap. Dit maakt dat je niet eenzaam bent. Als jij of een naaste dus een gebrek aan mensen ervaart, kun je contact met ons opnemen. Wij regelen een perfecte match voor je zodat je niet langer alleen hoeft te zijn. 

Het kan zijn dat je al een mantelzorger hebt die je lekker in de watten legt. Om je kring van contacten weer uit te breiden, schakel je Positief Samen in. Of wanneer je mantelzorger er even tussenuit wil knijpen, vullen wij dit gemis voor je op.

Thuiszorg in Amsterdam

Wij vinden het belangrijk dat iedereen, jong en oud, een aangenaam leven kan leiden. Wat is er leuker dan een wekelijks babbeltje bij een kop koffie, eens samen koken of een wandeling door het bos? En dit zijn maar enkele van de zaken die we samen kunnen doen in en rond Amsterdam.

Als je nog vragen hebt, mag je ons altijd contacteren via telefoon of e-mail dan regelen we een vrijblijvend gesprek. Al onze ondersteunende thuiszorgdiensten in Amsterdam en omstreken zijn namelijk op maat van jouw behoeften. Ook maken we er werk van om je met iemand te koppelen die bij je past. Laat je niet langer wegkwijnen in de eenzaamheid of verwen je mantelzorger met tijd voor zichzelf. Wij maken je leven weer plezierig!