Eenzame ouderen in Buitenveldert

Eenzame ouderen in Buitenveldert

Eenzame ouderen in Buitenveldert? Pal tussen Amsterdam en Amstelveen gelegen is Buitenveldert het zuidelijke stukje stad met een multiculturele bevolkingssamenstelling. Er wonen relatief veel ouderen in Buitenveldert, omdat het er zo fijn wonen is en mensen er dus niet graag vertrekken. 

Zeker nu met de corona crisis waarbij vele centra en instellingen geen bezoek mogen ontvangen, is er een grotere kans op eenzaamheid bij de ouderen van Buitenveldert maar eenzaamheid is altijd een heet hangijzer.

Het is belangrijk om er voor te zorgen dat ouderen toch genoeg sociaal contact krijgen en positief in het leven kunnen blijven staan.

Kent u iemand in Buitenveldert die wel wat positiviteit kan gebruiken? Neem contact met ons op.

eenzame ouderen in Buitenveldert

Waarom zijn er zoveel eenzame ouderen in Buitenveldert

Buitenveldert ligt pal tussen Amsterdam Centrum, Amstelveen, en aan het Amsterdamse Bos. Er is dus genoeg te doen in de wijk, ook voor ouderen. Maar omdat het een uitgestrekte wijk is ligt het centrum voor velen wat verder weg, zeker als je al wat slechter ter been bent. 

In je eentje ergens komen kan nog wel eens een uitdaging zijn. En Buitenveldert heeft het hoogste percentage van ouderen van alle wijken in Amsterdam, met wel een kwart van de inwoners die 67+ zijn. 

De corona crisis zorgt ook voor eenzaamheid, omdat er minder mensen op straat zijn en veel instellingen dicht zijn. Maar daarnaast veroorzaken bezuinigingen in de zorg en een hoge werkdruk voor het personeel ook meer eenzaamheid onder ouderen. Dit zet alsmaar meer druk op de mantelzorgers, die in deze tijden extra nodig zijn. En het is nu eenmaal niet altijd mogelijk om als mantelzorger aanwezig te zijn. Tenslotte heb je ook je eigen leven en gezin om voor te zorgen. Voor mensen die dreigen in een sociaal isolement te raken is wat extra gezelschap misschien een uitkomst.

eenzame ouderen in Buitenveldert

Wat kunnen we doen voor ouderen in Buitenveldert?

Je hoeft toch niet eenzaam te blijven omdat je ouder wordt? Je wordt juist oud door eenzaam te blijven! 

Gezelschap voor ouderen in Buitenveldert kan allerlei vormen aannemen, afhankelijk van wat je zelf wil. Voor iemand die altijd erg genoot van samen eten zoeken we iemand die ook van eten en koken houdt. Of wellicht heb je zin om op een frisse ochtend heerlijk te genieten van een wandeling door het bos of door de stad. Je kunt ook gewoon gezellig thuis blijven met een kop koffie en een praatje maken of een spelletje spelen. 

Positief Samen heeft een uitgebreide database met mensen van allerlei slag, die allemaal sociaal bewogen zijn en affiniteit hebben met mensen. We passen u dan bij iemand aan en als het klikt, zal dezelfde persoon u steeds komen bezoeken. 

In Buitenveldert is genoeg te doen en beleven, en het is toch wel zo fijn als u dat samen kunt doen met iemand anders. 

Als je op zoek bent naar gezelschap voor ouderen in Buitenveldert, bel dan even, of stuur ons een e-mail, voor een vrijblijvend gesprek.